SHITAKE MycoMedica
Kód: MYC25Podrobný popis
Shiitake (húževnatec jedlý) je pre svoj vysoký obsah aminokyselín, vitamínov a minerálov nazývaná kráľovnou medzi hubami alebo elixírom života. Vyskúšajte extrakt s najúčinnejším pomerom účinných látok.
Naša Shiitake sa pestuje na organickom substráte. Základom tohoto substrátu je zmes pilín, organické pšeničné otruby, trstinový cukor a prírodný sádrovec. Pre výrobu našich extraktov používame plodnice.
Účinky podľa tradičnej čínskej medicíny
doplňa Qi a vyživuje krv
rozpúšťa vlhkosť a hlien
TCM charakteristika
teplota – neutrálna
chuť – sladká
tropizmus – slezina, žalúdok, pľúca
Ideálne zloženie, maximálna sila a účinnosť
Shiitake je velmi bohatá na potrebné esenciálne aminokyseliny, minerálne látky aj vitamíny skupiny B a tiež provitamín D2.
Vďaka biofermentácii a následnému spracovaniu metódou horúcovodné extrakcie ponúkame vysoko kvalitný výťažok zo Shiitake v ideálnom pomere účinných látok pre najlepšie výsledky:
min. 30 % polysacharidov (reálne býva 33-34 %)
Obsah balenia: 90 kapsúl á 500mg extraktu - v želatínových alebo rastlinných kapsulách (rastlinné sú vhodné aj pre vegánov)
Hmotnosť obsahu netto: 55,8g
Dávkovanie:
zvýšená dávka: 3–10 kapsule denne (je vhodné poradiť sa s lekárom alebo praktikom čínskej medicíny)
bežná dávka: 1–2 kapsule denne
odporúčame užívať vždy 5 dní v týždni a 2 dni vynechať
kapsule užívajte na lačno (min. 30 minút pred jedlom či 60 minút po jedle), zapíjajte vodou alebo slabým zeleným čajom
pri užívaní medicinálnych húb odporúčame zvýšiť príjem vitamínu C, ktorý zvyšuje vstrebateľnosť účinných látok. Napríklad vo forme extraktu brazílskej čerešne Aceroly.
Zloženie v 1 kapsule:
Shiitake, Lentinula edodes, 100% čistý extrakt - 500mg
Pomocné látky: bez pomocných látok, aditív a konzervantov
O Shiitake
Shiitake (húževnatec jedlý, Lentinula edodes) má domovinu v Ázii, kde je tiež využívaná v gastronómii. Hovorí sa, že jej chuť je 4−10x koncentrovanejšia než pri iných hubách, Shiitake je teda vhodná k dochutenie masa, polievok, omáčok alebo do šalátov. Shiitake je drevokazná stopkovýtrusná huba rastúca na popadaných stromoch alebo pňoch.
V Japonsku rozoznávajú dva typy Shiitake, viac cenený donko s uzavretým klobúčikom a koshin, ktorý má klobúčik otvorený. V dnešnej dobe sa Shiitake pestuje komerčne v kontrolovaných sadbách, keďže dopyt po nej je obrovský. Prvé zmienky o Shiitake pochádzajú z obdobia pred 2000 rokmi v dielach čínskej medicíny.
O Shiitake sa hovorí, že je „kráľovnou medzi hubami“ či „elixír života“, na čo ju predurčuje jej zloženie. Shiitake je veľmi bohatá na potrebné esenciálne aminokyseliny, minerálne látky aj vitamíny skupiny B a tiež provitamín D2. Ďalšími látkami, ktoré je možné nájsť v Shiitake sú napr. purínový alkaloid eritadenín, polysacharidy ‒ beta glukány, kam sa radia lentinány a iné.
Upozornenie: Produkt nie je určený pre deti do 3 rokov, pre tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporučané denné dávkovanie. Uchovávajte mimo dosahu detí. Produkt neslúži ako náhrada pestrej stravy. Neobsahuje efedrín, kofeín, lepok, konzervačné látky, farbivá ani cukor.
Produkty na týchto stránkach sú doplnkami stravy. Nejde o lieky a nie je možné ich za predpísané lieky zamieňať.
Testovanie v Agrolabe
Všetka hubová surovina, ktorú používame na výrobu našich hubových produktov, je pred spracovaním testovaná v nemeckom nezávislom laboratóriu Agrolab na viac ako 500 druhov známych ťažkých kovov, pesticídov a človeku nebezpečných mikroorganizmov. Tieto testy sme schopní na vyžiadanie predložiť.
Klasické testy, ktoré vykonáva nemecký Agrolab, sme teraz rozšírili o testovanie na polycyklické aromatické uhľovodíky (PAHs), ktoré majú karcinogénne účinky, môžu ovplyvniť vývoj plodu a majú spojitosť aj s kardiovaskulárnymi chorobami. Viď tu.
Finálna výroba našich produktov prebieha za najprísnejších hygienických podmienok v Českej republike. Na výrobu používame štandardy ISO 9001/2009, certifikované HACCP a systém kvality IFS.
Dodatočné parametre
Kategória: | Podpora zdraviaShitake |
---|---|
? Medicinálne huby: | Shitake |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.